Frida Linnell

Om mig

Foton Linda Brelin

Jag är Frida. Uppvuxen på schlätten utanför Linköping och har numera min bas i Stockholm. Jag är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, och även från förberedande utbildningar både på Kulturama i Stockholm och vid Associated Studios i London.

På pappret musikalartist, javisst men, sjungande skådespelerska – så brukar jag hellre uttrycka det, eftersom min konstnärliga passion ligger i skådespeleriet. Det var även där mitt intresse för scenkonst startade för snart sisådär tjugo år sedan, då jag varje fredagseftermiddag lekte rövare i en av Linköpings amatörteatergrupper.

Under hela min kärlekshistoria med scenkonsten har jag provat på både det ena och det andra, och mitt fokus har således blivit att hålla blicken bred utan att tumma på mina konstnärliga värderingar. Förutom en hel rad varierande musikaluppsättningar, hade jag exempelvis den annorlunda förmånen att som musikalstudent göra praktik i Bertolt Brechts Herr Puntila och hans dräng Matti på Göteborgs Stadsteater under 2019/2020. Jag har också flitig engagerat mig i Musikalplattforms vision om att lyfta fram nyskriven svensk musikal - där jag under Musikalsymposiet 2020 på Smålands Musik och Teater, gjorde den mycket uppskattade insatsen som Alex i musikalen Kära Anna skriven av Oscar Collin och Pia Ternström. Nuförtiden arbetar jag dessutom i studion med röstjobb i form av dubbning och röstskådespeleri. I framtiden hoppas jag kunna ta min gestaltning till nya miljöer där jag kan få chansen att filma.

Jag är hopplöst kär i gestaltning och det sceniska uttrycket. Det bara är så. Jag är ett funny bone, en drama queen och ett känslospröt förkroppsligat i en och samma lyxförpackning, med varsam hänsyn till textens myriader av möjligheter, som finns för den lycklige som får hålla på med skådespeleri.

Sommaren 2021 medverkar jag i den historiska föreställningen Historien får liv på Fredriksdal i Helsingborg.